Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti vásárlás esetén!

AZ UTOLSÓ MÉTER

AZ UTOLSÓ MÉTER
Bízz benne...

Oly sokszor hallani, a már-már elcsépeltnek tűnő mondatot, hogy minden az utolsó 1 méteren múlik. Azt gondolom ez nagyrészt helytálló gondolat. Személy szerint egyet is értek vele, na nem olyan szemszögből, hogy van egy "tuti" előke ami minden szituációban megállja a helyét. Nem. Ilyen szerintem nincs. Mindenkinek van kedvence, vagy ami itt-ott működik, de minden helyzetre talán egyik sem nyújt megoldást. De ez nem baj. Olyan sokféle van már a köztudatban, hogy kedvünkre válogathatunk. Ami nem mindegy hogy miből készítjük el!!!

Természetesen ez is változó. Leadcore vagy leader? Ólom klipsz vagy vég kapocs? Bevonatos előke vagy sima fonott esetleg fluorokarbon? Horogbefordító vagy zsugorcső? Horogforma és méret? Egy nagy csali vagy több kisebb?

Azt gondolom mindig az adott szituáció határozza meg épp mi a megfelelő. Ami igazán fontos, hogy bármit is használunk az megbízható, tartós és jó minőségű legyen! Nincs bosszantóbb, mint egy jó hal elvesztése!!

A felhasznált anyagok mellett, az elkészítéshez használt eszközök is nagy szerepet játszhatnak a siker elérésében. Álltaluk, könnyebben, gyorsabban, pontosabban készíthetjük el felszerelésünk utolsó méterét. Egy vékony, de erős leadcore fűzőtű, egy kényelmes fogású olló, ami nem szőrözi ki még a finom szövésű horog előkéket sem, elengedhetetlen, hogy ne borzoljuk idegeinket a parton. 

A hegyes csalizótű, a különböző hurok kötők, zsinór hámozók, de még egy egyszerű csomóhúzó is a mi hasznunkat szolgálja. Persze mondhatják, hogy tudok én hurkot kötni kézzel is. De mikor esőben, 5 fokban kell ezt kivitelezni, vagy ha csak szeretnéd, hogy minden előkéd végén tökéletesen egyforma végfülek legyenek sokkal, egyszerűbb ezekkel az eszközökkel.

Mindenki tarsolyában lapul pár jól bevált megbízható előke. A legtöbb helyzetre fel tudunk készülni előre, a lényeg az, hogy olyan anyagokat használj a szerelék össze állításhoz, amelyekben 100%-ig meg bízol, és az eredmény nem marad el!!

Az oldal tetejére