Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti vásárlás esetén!

Mit vegyek neki?

Ez az írás most nem a horgászoknak, inkább feleségeiknek, barátnőiknek, anyukáknak, barátoknak szól!!!


Horgász felszerelést ajándékozni remek ötlet!!!! Így elismerjük az illető sport iránti rajongását, és kifejezzük szeretetünket a befektetett energián keresztül, mellyel utánajártunk a megfelelő ajándék kiválasztásának, amely az ő személyének szól. 


Munkánk során sok vásárlóval találkozom, akik horgász szeretteiket, barátaikat szeretnék meglepni, de az ajándék kiválasztása nem mindig olyan egyszerű. Nehezítő tényező, hogy a horgászat iránt nem érdeklődő családtagok, barátok nem tudják, pontosan milyen módszerrel horgászik a megajándékozandó szerettük, ezért nagyon nehéz olyan terméket ajánlanom, amelynek majd biztosan örülni fognak. 


Vannak például olyan felszerelések, amelyek kifejezetten a bojlis pontyhorgászathoz vagy feeder horgászathoz megfelelőek és vannak olyanok is, amelyek úszós vagy műcsalis horgászathoz vannak tervezve. A különböző módszerek felszerelés igényében kevés az átfedés, így első körben tisztáznunk kell, milyen módszerrel horgászik a megajándékozandó illető. Ha mindezt titokban szeretnénk véghez vinni, szükséges lesz az illető felszereléseinek szemrevételezése. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani főleg azoknak a barátnőknek, feleségeknek, anyukáknak és barátoknak, akik horgászatban nem jártas egyénként szeretnének megfelelő ajándékot találni.


Hogyan ismerünk fel egy bojlis horgászt?  

Legkönnyebb felismerni a bojliról. Ezek a golyócskák, amelyeket a horgász csalinak használ. Nagy becsben tartott apró gömbök, amelyeket a horgászat után vagy sóba vagy a fagyasztóba szeretne tenni, hogy ne romoljanak meg. Amennyiben ilyen szagos golyókat találunk, biztosan bojlis horgásszal van dolgunk.

Jellemző még a viszonylag nagy mennyiségű tábori felszerelés a több napos horgásztúrák, ezért fontos a kényelmes környezet megteremtése. Amennyiben horgászsátor, fotel, horgászágy esetleg felfújható csónak is megtalálható az illető felszerelésében, jó eséllyel bojlis horgásszal van dolgunk.


Pontyhorgászra jellemző az elektromos kapásjelző, amelynek köszönhetően a bojlis horgásznak nem kell folyamatosan a bedobott botok mellett ülnie. Amikor kapás van a jelző sípoló hangja figyelmezteti a horgászt.


A horgászbotjai álltalában kétrészesek és valószínűleg egy párnázott falú botzsákban tartja őket. Ezen botok szétszedett mérete 180 -200 cm


 Egy bojlis horgász szinte sosem visz haza halat, de annál több képet tölt fel kapitális fogásairól, amelyekkel szívesen dicsekedik. Főleg Pontyra esetleg amurra horgászik. Ha azt halljuk zsákmányában gyakran keszegek vagy ragadozóhalak szerepelnek, például csuka vagy süllő, akkor nagy valószínűséggel nem bojlis horgászról van szó.
Amennyiben sikerült beazonosítanunk, hogy bojlis horgásszal van dolgunk, segítünk ajándékötleteket adni a számára.


Ajándékválasztás bojlis pontyhorgászoknak


A bojlis horgász szenvedélyes és igazán elkötelezett szeretett sportja iránt, ezért egy jól megválasztott ajándékkal biztosan nagy örömet szerezhetünk neki. De mit is szeretne, minek örül egy pontyhorgász? Ehhez szeretnénk egy kis segítséget adni ebben a cikkben!
Ilyen egy „bojlis” horgász

A leg egyszerűbb az lenne, ha simán rá kérdeznénk az ajándékozottra, hogy mit vegyünk neki . . .
De így elvész az ajándékozás igazi lényege, a meglepetés!!! Azomban az ajándék kiválasztása előtt érdemes egy kicsit a horgász helyébe képzelnünk magunkat.

A bojlisok rengeteg időt, akár napokat töltenek a parton, ezért minden olyan eszköz, ami segít komfortossá, tenni a vízparton töltött időt, jó választás lehet. Alapvető felszerelés például egy kényelmes hálózsák vagy horgász ágy, egy remek kis asztalka vagy egy strapabíró sátor. Ha a megajándékozni kívánt horgász hiányt szenved ezek valamelyikéből, nyugodtan vásárolhatunk ezekből számára.


A „bojlis” horgászok célja egy igazán nagy ponty kifogása, a kifogott hallal pedig nagyon kíméletesen bánnak. Ennek érdekében nélkülözhetetlen egy jó halmatrac vagy egy pontybölcső is. Amennyiben ezek közül valamelyik hiányzik a horgász felszereléséből, az biztosan jó ajándékötlet lehet.
Ha nem tudjuk, milyen felszerelései vannak már az illetőnek vagy mire van szüksége, akkor egy kicsit nehezebb dolgunk van a megfelelő ajándék kiválasztásában. Ezért összegyűjtöttünk néhány olyan terméket, horgászeszközt, amelyekből sosem lehet elegendő egy bojlis pontyhorgász számára.


Egy pontyhorgásznak többféle táskára is szüksége van ahhoz, hogy a felszereléseit kellően elszeparálva, rendben tartva tudja tárolni. Rengetegkiegészítő, aprócikk és horgászeszköz képezi részét a felszerelésnek, amelyeket egy horgász nagyon megbecsül. A különböző méretű táskákat praktikusan akár egymásba is lehet pakolni vagy egymáshoz rögzíteni. Például egy nagy tároló táskába érdemes több kisebb, aprócikkes táskát, tárolódobozokat, csalitartó vagy dippes dobozokat is lehet tenni, így a horgász egy helyen, mégis szortírozva tarthatja a felszerelését. A több napos horgásztúrák alkalmával külön táska szükséges a ruházat, a konyhai és a felszerelések tárolására és egy jó minőségű hűtőtáska is elengedhetetlen az ételek és italok számára.

A táskákhoz hasonlóan tökéletes ajándék lehet egy minőségi vödör. Fontos, hogy légmentesen zárható legyen, így a temérdek csalit akár a lakásban is szagmentesen lehet tárolni, ez a horgász és családtagjai számára egyaránt kedvező szempont. A pontyhorgászok által legjobban kedvelt forma a szögletes, ezeket könnyen egymásra lehet pakolni, kompakt és könnyen kezelhető méretű tárolók, így egészen biztosan ezzel nem nyúlunk mellé.

Van még néhány olyan fogyóeszköz, amellyel szintén biztosra mehetünk. Egy tekercs jó minőségű damil vagy egy tekercs előkezsinór is jó választás lehet, hiszen ezekből évente akár több gurigával is elhasznál a horgász és alapesetben is több típusra is szüksége van.

Mivel a pontyhorgászok nem csak a nyári időben horgásznak, hanem, kora tavasszal és ősszel is így egy meleg pulóver vagy egy kényelmes sapka biztosan nem rossz választás. Bizony a hideg ellenére az ősz a pontyhorgászok kedvenc évszaka, így szinte biztos, hogy egy meleg sapkával is örömet tudunk majd szerezni. Nem utolsó szempont a dizájn sem mert a halfogás mellett egyre fontosabb, hogy jól nézzünk ki a vízparton. 

Reméljük, hogy tudtunk segíteni ha bármi kérdés van állunk rendelkezésükre.

Boldog Karácsonyt Kívánunk!!

 


 

Az oldal tetejére