Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti vásárlás esetén!

CONTINENTAL CURVE HOOKS

CONTINENTAL CURVE HOOKS
Nem trendi, de hasznos . . .

A Maruto Dohitomi, a világ vezető horgászhorog gyártója, több mint egy évszázados tapasztalattal. Japánban kifejlesztett és tervezett kiváló minőségű horgok gyártásában szorosan együttműködtünk. Continental Curve-t úgy tervezték, hogy megbirkózzon nagy tavaink, folyóink legnehezebb helyzeteivel Európa-szerte és azon túl.


Szándékosan úgy döntöttünk, hogy ezzel a modellel NEM KÖVETJÜK a pontyhorgok (ultra hosszú hegyű) mai trendjét. Ennek fő oka, hogy olyan horgot szerettünk volna készíteni, ami borotvaéles, de borotvaéles is marad!

Az elmúlt pár évben gyakorlatilag minden, a piacon kapható horgot használtunk. Igen, ezek az ultra hosszú és vékony hegyű horgok nagyon szexiek és igen, nagyon élesek, de olyan élesek, hogy még a legkisebb kő, illetve a tó vagy folyó medre, kemény törmeléke könnyen megsértheti a hegyét. Gyakorlatilag megszünteti az ilyen funkció minden előnyét, aminek eredményeként órákig kell várni a kapásra egy sérült horoggal a zsinór másik oldalán. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy a hosszú hegyű éles horgok nem jók, egyáltalán nem, sőt, néhány új projekten is dolgozunk, amelyekben nagyon hosszú hegyű horgok vannak, de mi hisszük, hogy ezeknek a termékeknek megvan a saját specifikus felhasználása. A nagy vad folyókban vagy tavakban, ahol még nem akadtak meg 100-szor pontyok, nem igazán jó választás.

  


Visszatérve a Continental Curve horgokhoz, ultra erős kovácsolt, progresszív kúpos hegyük közepes hosszúságú, sima és erős PTFE bevonattal, van ellátva. Ennek a horognak az egyedi formájával számos különböző előkét lehet létrehozni, ez valóban sokoldalúvá teszi!! A Stiff D-rig, a KD rig, a Blow-out rig, a Slip D-rig vagy az egyszerű és mindig hatékony, csomómentes hajszálelőkés kötés tökéletes megoldás a Continental Curve használatára. Amúgy a Ronnie szerelékről se feledkezzünk meg, 15 fokos forgószemével igazán agresszív és hatásos prezentációban lesz részünk.

  


A Continental Curve a megfelelő horog, ha nagy vadon élő halakat céloz meg, és biztos akar lenni abban, hogy előkéjét egy borotvaéles horog zárja, amely valóban ÉLES is marad, még akkor is, ha a szerelék minden irányba ütődik a kisebb halaktól, akik próbálják felvenni a csalit. Ezek a kis halak valóban rendetlenséget okozhatnak a horogelőke körül, ezt mindannyian tudjuk, és ha ez egy olyan tavon történik, amelynek a fenekén kemény törmelék van, akkor jobb, ha nem használunk szuper hosszú és vékony hegyű horgot. Mert valószínűleg ez néhány óra múlva kicsorbul és akkor már nem olyan hatékony!


 

Az oldal tetejére